کد مطلب: ۲۹۱۰۹
تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۱ دی ۱۴۰۰

«دختر چندفصل» و «میدل مارچ» وارد بازار نشر شدند

مهر: ترجمه دو کتاب «دختر چند فصل» شامل داستانهای برگزیده جایزه اُ. هنری و کتاب «میدل مارچ» نوشته جورج الیوت به‌تازگی توسط انتشارات نیستان منتشر و راهی بازار شده‌اند.

«دختر چند فصل» تازه‌ترین اثر از مجموعه کتاب‌های برگزیدگان جایزه ادبی اُ. هنری در سال ۲۰۱۹ است که با ترجمه لیلا آقالو منتشر شده است. این‌مجموعه طی سال‌های گذشته و در بیش از ۱۰۰ مجلد از سوی انتشارات کتاب نیستان در دست ترجمه و انتشار قرار گرفته و مجموعه‌ای از برترین داستان‌های منتشر شده به زبان انگلیسی در قاره آمریکای شمالی را به مخاطبان فارسی زبان تقدیم کرده است. این داستان‌ها هر یک به تنهایی دریچه‌ای نو به روی خلاقیت در نگارش داستان باز کرده و ترسیم و توصیف کننده موقعیت‌های خاص انسانی و اجتماعی در جهان پیرامون ماست و موضوعات خاص انسانی مانند ترس، عشق، نفرت، جدایی، زیست جمعی و نیز برخی از مهمترین مسائل موجود در زندگی اجتماعی در عصر نگارش خود را شامل می‌شود.

جایزه اُ. هنری نیز در طول بیش از یکصد سال گذشته از همین منظر و به طور کلی از زاویه گشایش دریچه‌های نو به زندگی اجتماعی در میان نویسندگان مشهور شده که این موضوع را از نام «اُ. هنری» وام گرفته است.

ویلیام سیدنی پورتر ملقب به اُ. هنری که برای مخاطبان ایرانی بیش از هر چیز با داستان «هدیه کریسمس» شناخته شده است، یکی از مشهورترین داستان‌نویسان آمریکایی است که در زمان حیات خود حدود ششصد عنوان داستان کوتاه با همین رویکرد تالیف کرد.

این جشنواره که تخصصا بر ژانر داستان کوتاه تمرکز دارد، همه‌ساله به انتخاب سردبیری منحصر به فرد گزیده‌ای از داستان‌های کوتاه رسیده به دبیرخانه را انتخاب و در کتابی منتشر می‌کند.

در کتاب «دختر چند فصل» ترجمه فارسی داستان‌های برگزیده این جایزه در سال ۲۰۱۹ منتشر شده است که شامل ۱۱ داستان کوتاه است که در میان نویسندگان انگلیسی زبان مهاجر زیادی را می‌توان دید.

این کتاب با سردبیری لورا فورمن تهیه شده و وی در مقدمه خود بر این مجموعه نوشته که داستان کوتاه و به طبع آن آثار این کتاب به مثابه یک عرصه باز پیش روی مخاطبان خود قرار گرفته است که ممکن است سبک و سیاق نوشتاری آن برای مخاطبان داستان کوتاه در اوایل قرن بیستم و در زمان زیست اُ. هنری قابل درک نباشد.

فورمن همچنین درخصوص این کتاب بیان کرده که این کتاب تلاشی است در راستای ستایش فرم اصیل داستان کوتاه که این جایزه در صدد حفظ و بیان اصیل آن بوده است.

خبر دیگر از انتشارات نیستان اینکه «میدل مارچ» با ترجمه لیدا طرزی دومین اثر از مجموعه خلاصه رمان‌های منتشر شده در انتشارات کتاب نیستان است که شامل خلاصه‌ای از رمان میدل مارچ اثر جرج الیوت نویسنده شهیر انگلستان در قرن نوزدهم است.

 

جورج الیوت رمان‌نویس دوران ویکتوریایی در انگلستان است که بر خلاف باور عامه یک نویسنده زن بود. نام واقعی او ماری آن ایوانس بود که نام جرج الیوت را به صورت مستعار و برای ایجاد حس مردانه و جلب اعتماد مخاطبانش برای خود برگزید. الیوت اگرچه به لحاظ فروش کتاب‌هایش نویسنده موفقی در زمان خود محسوب نمی‌شد اما از لحاظ سبک نوشتاری مورد احترام ادبیات‌دوستان و مخاطبان رمان قرار گرفت و در زمان حیات خود هفت رمان و ۱۱ کتاب شعر از خود به‌جا گذاشته‌است.

این‌نویسنده از چند منظر نویسنده‌ای منحصر به فرد و شاخص در زمان خود و در شمار نویسندگان عصر ویکتوریایی به شمار می‌رود. نخست اینکه او در آثارش از جمله در رمان «میدل مارچ» به سبب مهارت و ژرف‌بینی‌اش در توصیف انگیزه‌ها و شکل‌دهی به رفتارها و کنش‌های انسانی نویسنده‌ای ژرف‌اندیش و متمایز از سایر هم‌عصرانش جلوه می‌کند. او در این اثر به شکلی صریح به بیان مشکلات روان‌شناختی موجود در جامعه خود وارد شده و از این منظر به شکلی استثنایی به آنالیز شخصیتی قهرمانان رمان می‌پردازد. این اتفاق در داستان‌نویسی عصر ویکتوریایی چنان تازه و نو به شمار می‌رفت که بسیاری از منتقدان الیوت را به سبب این اتفاق از آغازکنندگان سبک رئالیسم در ادبیات انگلیسی به شمار می‌آورند.

در «میدل مارچ» مخاطب با شخصیت‌هایی روبروست که به رغم سادگی ظاهری در زیست خود با زندگی سخت و پیچیده‌ای روبرو هستند. از سویی در این رمان زنی روشن‌فکر و آرمان‌گرا به نام دوروتیا بروک هست که از بسیاری جهات، مانند خود نویسنده است و سعی دارد تا جامعه مادی‌گرا و متخاصم پیرامونش را ترسیم و البته خود را از آن متمایز کند. دوروتیا در ادامه وارد ازدواجی کابوس‌وار با مردی می‌شود که گمان می‌برد نیمه گمشده اوست در حالی که سخت در اشتباه است. در داستانی موازی در رمان، دکتری جوان و آرمان‌گرا به نام ترتیوس لیدگیت، عاشق دختری زیبا اما خودبین و سطحی به نام روزاموند وینسی می‌شود و با ازدواج با او، خود را به نابودی می‌کشد.

الیوت در «میدل مارچ» با انتخاب مجموعه‌ای از شخصیت‌ها به ارائه تصویری واقعی از جامعه کارگری و مغازه‌داری و حتی طبقه متوسط و در حال شکوفایی و ثروتمندان در عصر خود می‌پردازد. جامعه‌ای که به‌رغم سادگی ظاهری‌شان زندگی درونی ناراحت‌کننده‌ای دارند؛ بر همین اساس می‌توان گفت که «میدل مارچ» داستان یک شهر است با همه ابعاد و مناسباتش.

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST