کد مطلب: ۳۷۹۴
تاریخ انتشار: شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۲

رونمایی ۱۳ جلد کتاب مردم‌شناسی محلات منطقه‌ی ۱۹

میراث فردا: جلسه­‌ی رونمایی از کتب سیزدگانه محلات منطقه‌ی ۱۹ شهرداری تهران، ۶ آبان ۱۳۹۲ در مجموعه‌­ی فرهنگی شهربانو واقع در بوستان ولایت با حضور شهردار منطقه ۱۹، معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران، برخی از اعضای شورای شهر تهران، معاونین اجتماعی و فرهنگی مناطق ۲۲ گانه­‌ی تهران، اعضای شورایاری محلات منطقه ۱۹ و همکاران موسسه­‌ی میراث فردا به عنوان مجری طرح برگزار شد.
طرح جامع مطالعات مردم‌شناختی محلات سیزد‌ه‌گانه منطقه ۱۹ با هدف باز‌شناسی هویت تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی محلات حاشیه جنوبی تهران و ساکنان بومی و مهاجر آن به سفارش شهرداری منطقه ۱۹ و توسط موسسه‌ی مطالعات مردم‌شناسی میراث فردا انجام گرفته است. در این طرح هر محله به عنوان یک واحد مطالعاتی مورد نظر بوده که موضوعات مختلف فرهنگی و اجتماعی را مورد پژوهش قرار داده و دستاورد آن در قالب ۱۳ کتاب به عنوان مرجعی برای تهران‌شناسی ارائه گردیده است. در اجرای این پروژه مطالعاتی، ۶۳ نفر از متخصصان مردم‌شناس و سایر رشته‌های مرتبط (جامعه‌شناس، تاریخ، معماری، رجل‌شناسی، مترجم متون تاریخی، عکاس و گرافیست) همکاری داشتند.
در ابتدای جلسه آقای فتح‌اللهی شهردار محترم منطقه‌ی ۱۹ طی سخنانی با بیان اهمیت فعالیت­‌های اجتماعی و فرهنگی، بر لزوم تبدیل حاشیه به متن و توجه به آن­ در سطح محلات شهر تهران تاکید کرده و افزودند در همین راستا موسسه مردم‌شناسی میراث فردا به عنوان یکی از باسابقه‌ترین موسسات در امور اجتماعی و فرهنگی مسئولیت انجام این طرح را برعهده داشت.
 فتح اللهی با بیان اینکه این طرح به‌گونه‌ای ارزش معنوی و نظری طرح احیای مدیریت محلات را نمایان می‌‌کند، افزود: این کتاب­‌ها برای اولین بار است که به این شکل مستند و مکتوب گردآوری شده و اطلاعات گسترده‌ای را در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و هویت تاریخی مردم محلات در اختیار مدیریت شهری قرار می‌دهد.
در ادامه­‌ی جلسه محمد‌صادق دقتی به عنوان مدیر پروژه­‌ی مذکور با اشاره به ضرورت مطالعات کیفی در جامعه‌ی شهری و اهمیت پدیده مهاجرت به عنوان عامل اصلی در شکل‌گیری کلان شهر‌ها افزود: فضای شهری یک فضای انسانی است و همه­ چیز با انسان معنی پیدا می‌­کند. پس اگر توجه به تمایلات، ویژگی­‌ها، سلایق و هویت فرهنگی افراد نادیده گرفته شود، بازخورد مثبتی از سرمایه­‌گذاری‌های مادی و معنوی خود در مراکز شهری نخواهیم دید. در واقع بدون شناخت این عوامل، امکان تعامل با شهروندان و مشارکت آن‌ها در امورات شهری ممکن نخواهد بود و برنامه‌ریزی ‌شهری با بن‌بست مواجه خواهد شد.
در ادامه‌­ی جلسه، مقدمه­‌ی دکتر محمد باقر قالیباف که بر کتاب مردم­‌شناسی محلات منطقه ۱۹ نگاشته شده، توسط آقای جوادی معاونت اجتماعی منطقه ۱۹ قرائت شد. در این مقدمه بر اهمیت تاریخ‌نگاری محلات، به‌عنوان تصاویر پراکنده­‌ای که از کنار هم قرار گرفتن آن‌ها تصویر بزرگی از هویت ملی حاصل می‌شود، تاکید شده است. در ادامه مقدمه آورده شده است که با توجه به تحولات سریع شهر‌ها در دوران مدرن، هویت­ محله­‌ای از اهمیت بالایی برخوردار است و توجه به این مسئله و پرداختن به آن از مقولات بسیار مهم تلقی می‌­شود.
همچنین در ادامه دکتر محمد هادی ایازی معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: کتاب محلات، سند هویت فرهنگی، اجتماعی و تاریخی مردم این منطقه است و موجب شناخت هر چه بیشتر اهالی از محل سکونت خود شده و تعامل هر چه بیشتر آن‌ها را به دنبال خواهد داشت.
در انتهای برنامه، مراسم رونمایی از ۱۳ کتاب محلات منطقه‌­ی ۱۹ با حضور مسئولین انجام گرفت.

0/700
send to friend
نظرات 1
  • 0
    0
    پاسخ به این نظر
    محمد یکشنبه 12 آبان 1392
    با تشکر از شما برای خبررسانی این مطلب و با تشکر از موسسه میراث فردا و پژوهشگرانی که برای تهیه‌ی این سند فرهنگی و شناختی تلاش کرده اند.
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST