کد مطلب: ۷۹۶۹
تاریخ انتشار: شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵

«تصرف عدوانی» بازار کتاب با یک داستان عشقی

ایلنا:  بنا به آمار آثار پرفروش کتابفروشی‌های رود، ثالث، چشمه، مهرگان، نشر مرکز و برخی شهر کتاب‌های تهران از ۲۲ خردادماه تا ۲۷ خردادماه، در آخرین روزهای بهار لیست پرفروش‌ها تغییر قابل توجهی نسبت به روزهای بعد از عید و نمایشگاه کتاب نداشته و تعدادی از کتاب‌های جدید زمستان ۹۴ و بهار ۹۵ همچنان پرفروش‌اند.

بر اساس این گزارش، حتی تعدادی از کتاب‌های پرمخاطب و پرفروش پاییز و زمستان سال گذشته همچون «هنر شفاف اندیشیدن» با ترجمه عادل فردوسی‌پور، «ملت عشق» از الیف شافاک، «شکسپیر و شرکاء» نوشته جرمی مرسر و «ما ایرانیان» مقصود فراستخواه که به تحلیل و واکاوی تاریخی- اجتماعی خلقیات ایرانی پرداخته آنقدر خواهان دارند که نامشان از لیست پرفروش‌ها خط نخورد و جزو آثار پرخواننده در روزهای پایانی خرداد معرفی شوند. با این وجود کتابفروشی‌ها چشم‌به‌راه رسیدن آثار جدید و تازه چاپ هستند تا نوبرانه‌های تابستانی خوش رنگ‌ولعابی را روی پیشخوان‌ها و ویترین‌هایشان بچینند.

روایت داستانی لنا اندرشون سوئدی از یک عشق مخرب که تمام روح و هویت یک زن را خراش می‌دهد و اعتماد به نفسش را در مقابل شریک احساسی‌اش از او می‌گیرد یا همان «تصرف عدوانی؛ داستانی درباره عشق» و رمان روسی «یادداشت‌های شیطان» به قلم لیانید آندری‌یف و با ترجمه و تصحیح حمیدرضا آتش‌برآب، داستان‌های تازه‌چاپ و تازه وارد به لیست پرفروش‌ها هستند.

رمان «سوی دیگر» به قلم آلفرد کویین، یازدهمین رمان جولین بارنز که نخستین‌بار در سال ۲۰۱۱ منتشر شده و جایزه بوکر را نیز دریافت کرده است، تحت عنوان «درک یک پایان»، رمان «پس از تو» نوشته جو جو مویز نویسنده و روزنامه‌نگار انگلیسی به گفته ناشر این نویسنده در ادامه رمان «من پیش از تو» خلق شده است و رمان «من پیش از تو» در کنار مجموعه ۱۱ داستان از نویسندگانی مثل مانند توبیاس ولف، ریچارد براتیگان، جان آپدایک، می‌روسلاو پنکوف، فرانک کانری، الیکس اُلین، جان گاردنر و بابی که به انتخاب امیرمهدی حقیقت منتشر شده‌اند با نام «خریدن لنین» و «بچه‌های امروز معرکه‌اند» از عزیز نسین هم داستان‌های خارجی تقریباً تازه‌وارد به فهرست پرفروش‌ها هستند که چند هفته متوالی است جایگاه خوبی در لیست پرفروش‌های نیمه خردادماه داشته‌اند.

علاوه بر این دومین ترجمه‌ی پیمان خاکسار از آثاردان دلیلو به نام «برفک» که از معروف‌ترین رمان‌های پست مدرن به‌شمار می‌آید و در دهه ۱۹۸۰ و اوج دوره پست مدرنیسم در در آمریکا به شدت پرمخاطب بوده است، «مرا به کنگاراکس نبر» از آندره کورکف که در دهه‌ی اول پس از فروپاشی شوروی نوشته شده و رمان «سوفیا پتروونا» از لیدیا چوکوفسکایا که چند وقتی است با ترجمه‌ی خشایار دیهیمی روی پیشخوان کتابفروشی‌ها قرار گرفته نیز برای چندمین هفته متوالی در لیست پرفروش‌ها ثبت می‌شوند و گویا می‌توانند تا مدت‌ها نیز در لیست کتاب‌های داستانی پرفروش باقی بمانند.

 «آوریل سرخ» نوشته سانتیاگو رونکاگلیولو که جایزه آلفاگوارا (اسپانیا) و ترجمه‌ی انگلیسی آن جایزه‌ی روزنامه ایندیپندنت (۲۰۱۱) را نصیب این نویسنده و روزنامه نگار پرویی کرده و «انجیل‌ها من» از اریک امانوئل اشمیت، نیز دیگر داستان‌های خارجی و البته کمی قدیمی‌تر حاضر در لیست پرفروش‌های این هفته بودند.

تازه‌ترین اثر منتشر شده از محمود دولت‌آبادی که شامل شش داستانِ کوتاه با نام‌های «مولی و شازده»، «اسم نیست»، «یک شبِ دیگر»، «امیلیانو حسن»، «چوب خشکِ بلوط» و «اتفاقی نمی‌افتد» که اکثراً در دو یا سه سالِ اخیر نوشته شده‌اند و داستان یک پلیس خسته و توبیخ‌شده که درگیر یک پرونده‌ی عجیب می‌شود از یعقوب یادعلی با نام «آداب دنیا» هم همچنان ادبیات ایران را در لیست پرفروش‌های روزهای پایانی خردادماه نمایندگی می‌کنند.

همچنین تازه‌ترین اثر منتشر شده از سروش چیت‌ساز با نام «بارش سفره ماهی» که شامل داستان‌های تازه این نویسنده است که به زعم بسیاری از منتقدان از کار قبلی او یعنی «نوبت سگ‌ها» یک سرو گردن بالاتر است و دو داستان عامه‌پسند «سیگار شکلاتی» از هما پوراصفهانی و «مجنون بی‌جنون» نوشته پروانه شفاعی هم دیگر آثار ایرانی هستند که در چهارمین هفته‌ی خردادماه استقبال بخشی قابل قبولی از کتاب‌خوان‌ها را کسب کرده‌اند.

مجموعه شعر «عاشقانه‌های ریخته روی میز» سروده روجا چمن‌کار هم اثر پرطرفدار ایرانی در بخش شعر بوده است. البته کتاب «زندگی اقبال و زمانه‌ی ما» نوشته خرم‌علی شفیق که به زندگی و اندیشه‌های علامه محمداقبال لاهوری پرداخته و از سوی موسسه‌ی فرهنگی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) و آکادمی اقبال پاکستان منتشر شده است، نیز اثر تخصصی در حوزه شعر این روزهای خردادماه معرفی شدند.

کتاب «تاریخ ایران مدرن» که تاریخ معاصر ایران مدرن و اتفاقاتی مثل اکتشاف نفت، دخالت‌های خارجی، نقش دودمان پهلوی و همچنین انقلاب ۱۳۵۷ و آغاز جمهوری اسلامی را مورد بررسی قرار داده است و «ایران بین دو اتقلاب» با توجهاتی مشابه در تحلیل وقایع تاریخ معاصر ایران، هر دو از یرواند آبراهامیان هم آثار تاریخی- سیاسی پرخواننده در پایان بهار هستند. البته کتاب «هویت ایرانی» از دوران باستان تا پایان پهلوی، با قلم احمد اشرف و ترجمه حمید احمدی هم این هفته مورد توجه تعداد قابل توجهی از کتابخوان‌ها قرار داشته است.

 «طنز و طنزینه هدایت» اثر همایون کاتوزیان که سبک طنز مورد استفاده صادق هدایت در داستان‌های «علویه خانم»، «حاجی آقا»، «توپ مرواری» و «نامه‌های هدایت به شهید نورائی» را بررسی کرده نیز اثر تخصصی پرفروش حوزه‌ی ادبیات در چهارمین هفته خردادماه است.

 اثری از سوزان سانتاگ درباره رابطه عکس، عکاسی و بارتاب و توجه به رنج‌های دیگران تحت عنوان «تماشای رنج دیگران» هم جایگاه خوبی در لیست پرفروش‌های هفته‌ی چهارم خردادماه داشته و چراغ روشن آثار فلسفی در لیست پرفروش‌ها را حفظ کرده است.

بر اساس این گزارش ناشرانی چون مرکز، چشمه، ماهی و ثالث بیشترین آثار را در فهرست این هفته‌ی پرفروش‌ترین کتاب‌های کتابفروشی‌های تهران داشته‌اند.

 

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST