کد مطلب: ۸۷۷
تاریخ انتشار: پنجشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۰

سعدی، راوی دومین قصه برای کودکان شهرکتاب

امیرحسین عقیقی: هر طرف که نگاه کنید رد پایی از یک نویسنده معروف در قفسه‌ی کتاب کودکان امروزی پیدا خواهید کرد. از هانس کریستین اندرسون تا رولد دال و شل سیلورستاین و ... . اما گذشته‌ها که کتاب‌های کودکان به این تنوع وجود نداشت چگونه بود؟ پدر و مادران ما چه می خواندند و چه قصه‌هایی برای‌شان تعریف می شد و یا در مدرسه ادبیات را چگونه فرا می‌گرفتند.

در میان کتاب‌هایی که بزرگترها در کودکی و نوجوانی با آنها سرو کار داشته‌اند حتما نامی از «گلستان» هست. اگر از پدران و مادران‌مان در مورد گلستان سعدی بپرسیم حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. می‌توانند از حکایت‌ها و مثل‌هایش برای‌مان بگویند. از حکمت‌ها، اخلاقیات و نثر و نظم زیبا و تاثیرگذارش. حتی گفتار شیوا و کلام دلنشین نسل پیشین نیز قطعا متاثر از  نفوذ این ادبیات در روح و جان آنهاست. اما شاید برای ما که فرزندان عصر جدید هستیم این ادبیات و فرهنگ مانند پدران و مادرانمان آنچنان مانوس و آشنا نیست.

حتما از «کارگاه قصه‌خوانی خلاق برای کودکان» در فروشگاه مرکزی شهر کتاب خبرهایی دارید. این کارگاه با هدف رشد خلاقیت‌های جمعی و فردی و پرورش بیشتر استعدادهای کودکان در سال ۱۳۹۰ آغاز شد. در اولین جلسه‌ به مناسبت تولد هانس کریستین اندرسون، داستانی از او برای کودکان نقل شد.  اما این بار شهرکتاب با دغدغه توجه بیشتر به آثار ادبی ایران زمین و آشنایی کودکان با شاعر شیرین سخن فارسی، سعدی شیرازی، جلسه‌ی دوم کارگاه قصه‌خوانی را به این شاعر اختصاص داد. در این برنامه به مناسبت روز بزرگداشت سعدی  داستانی از گلستان برای کودکان خوانده شد. رویکرد این جلسه علاوه بر آشنایی کودکان با این شاعر بزرگ پرورش قدرت تصویرسازی و تجسم فضاهای بصری داستان با تخیلی آزاد بود.

در ابتدای جلسه سعدی شاعر بزرگ ایران و اثر برجسته‌اش گلستان برای کودکان به صورتی خلاصه معرفی شد و سپس با خواندن داستانی گزیده از این کتاب به زبانی ساده، ادامه یافت. در حین خوانده شدن داستان با راهنمایی مربی، کودکان فضای داستان را بصری تصور کرده و در قسمت‌های مختلف آن در قصه‌گویی شرکت می‌کردند.

در این جلسه پس از پایان  قصه،  کاغذ و مداد رنگی در اختیار کودکان قرار گرفت و از آن‌ها خواسته شد تا فضای داستان را با تخیل خود نقاشی کنند و با این کار گامی برای  تصویرسازی و تخیل آزاد بردارند. در پایان بیش از ۵۰ نقاشی کشیده شد که برای مدتی در فروشگاه مرکزی شهرکتاب نمایش داده می‌شود.

فروشگاه مرکزی شهرکتاب در خیابان شریعتی بالاتر از مطهری، نبش کوچه‌ی کلاته قرار دارد.

0/700
send to friend
نظرات 1
  • 0
    0
    پاسخ به این نظر
    ستاره سادات . پيغمبري پنجشنبه 8 اردیبهشت 1390
    پدرم كودكي اش را با شيخ اجل از بر كرد * به خودم چونكه رسيد شيخ جواني سر كرد...!
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST