کد مطلب: ۹۹۲۱
تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۶

تبدیل شاهکار «جیمز جویس» به قطعه موسیقی

 ایسنا: «جم بندز» نوشت: همزمان با انتشار نسخه صوتی کتاب «بیداری فینگان‌ها» شاهکار ادبی «جیمز جویس»،‌ قطعه موسیقی که براساس این کتاب و نواخته شده، روانه بازار می‌شود.

برای خلق این قطعه موسیقی ۱۰۰ هنرمند از جمله «تیم کاربن» از گروه «زمین راه‌آهن» و «لو روگای» از «لوییس و کلارک» همکاری داشته‌اند. این قطعه هشت‌دقیقه‌ای روز چهارم می همراه با نسخه کامل صوتی این رمان منتشر خواهد شد. «بیداری فینگان‌ها» پیش‌تر دو بار دیگر در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ مورد اقتباس موسیقایی قرار گرفته بود.

«بیداری فینگان‌ها» دشوارترین اثر «جیمز جویس» نویسنده سرشناس ایرلندی است که نگارش آن ۱۷ سال طول کشیده است. این اثر از لحاظ سختی مطالعه شهرت فراوانی دارد، چرا که «جویس» در آن کلماتی را از ۶۰ زبان دنیا به کار گرفته است. «بیداری فینگان‌ها» رمانی چندلایه با ساختارهای انکساری و قابلیت تفسیر نامحدود است که حتی به اذعان ریاضی‌دانان، فهم آن از «اولیس» هم دشوارتر است.

«جوزف کمپبل» رمان‌نویس درباره این رمان «جویس» گفته است: «اگر جهان بسوزد، تاریخ آگاهی بشر را می‌توان از روی این کتاب بازسازی کرد.»

«جیمز آگوستین آلویسیوس جویس» متولد دوم فوریه ۱۸۸۲ در دوبلین ایرلند بیش‌تر شهرت خود را به‌خاطر رمان «اولیس» (۱۹۲۲) و رمان جنجالی «بیداری فینگان‌ها» (۱۹۳۹) به دست آورد. در این میان، مجموعه داستان کوتاه «دوبلینی‌ها» (۱۹۱۴) و رمان نیمه‌زندگی‌نامه‌ای «تصویر مرد هنرمند در جوانی» به آوازه این نویسنده قرن بیستمی بیش از پیش افزوده است.

«جویس» پس از آن‌که نگارش «اولیس» را به پایان رساند، چنان خسته بود که تا یک سال بعد دیگر نتوانست قلم به دست بگیرد. اما در مراسم جشن چهل‌وهفتمین سال تولدش، عنوان آخرین کتابش را اعلام کرد که «بیداری فینگان‌ها» بود. این رمان در ماه می ۱۹۳۹ منتشر شد.

«جیمز جویس» در چند دهه فعالیت ادبی‌اش توانست نفوذ چشم‌گیری بر نویسندگان نسل‌های بعد از خود همچون «ساموئل بکت»، «خورخه لوییس بورخس»،‌ «اومبرتو اکو»، «ویرجینیا وولف»، «ویلیام فاکنر» و «جورج اورول» داشته باشد.

 

 

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST