img
img
img
img
img

معاونت فرهنگی و اموربین‌الملل

شهرکتاب در جایگاه یکی از بزرگ‌ترین همراهان توزیع و نشر کتاب این توان بالقوه را دارد تا نقش بسزایی در ترویج مباحث فرهنگی ایفا کند و این موضوع از اهداف اولیه تأسیس مؤسسه شهرکتاب نیز بوده است. از همین رو از دی ماه سال ۱۳۸۴، معاونت فرهنگی و اموربین‌الملل شهرکتاب در قالب فعالیت‌های مرکز فرهنگی، سلسله نشست‌های فرهنگی، ادبی و فلسفی شهرکتاب، محفلی برای اهالی فرهنگ و اندیشه فراهم آورده است تا ضمن آشنایی با افکار و آراء صاحب‌نظران عرصه فرهنگ و ادب، مجالی برای نقد و ارزیابی مباحث درخور توجه در هر حوزه بیابند. همین امر باعث شده فرصتی در اختیار مخاطبان قرار گیرد تا با مباحث فرهنگی جامعه بیش از پیش آشنا شوند و نفس در نفس مولفان، مترجمان و صاحبان خرد و اندیشه بنشینند و آرا و نظراتشان را به چالش بکشند.

جدای از این امر، برگزاری چنین نشست‌هایی در شهرکتاب و استمرار آن در زمان و ساعت مشخص فرصت مغتنمی برای مخاطبان فراهم آورده است تا با این مجموعه فرهنگی بیش از پیش آشنا شوند.

نشست‌های شهرکتاب به گونه‌ای طرح‌ریزی شده است تا طیف گسترده مخاطبان عام و خاص را پوشش دهد. این نشست‌ها در زمینه‌های ادبیات فارسی اعم از کلاسیک و معاصر، ادبیات جهان، فلسفه، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، زبان‌شناسی و… برگزارشده است. انتخاب موضوع هر نشست بر اساس بهترین آثار منتشر شده اعم از تألیف و ترجمه در حوزه‌های ادب و اندیشه است و یا مباحث نظری چالش‌برانگیزی که نیاز به موشکافی و واکاوی بیشتری دارند. همچنین گاه با برگزاری نشست‌هایی که برای تکریم و تجلیل از مقام فرهنگی و ادبی برخی از صاحبان فرهنگ صورت گرفته، سعی شده است تا سنت ارج نهادن به زحمات و تلاش‌های فرهنگی بزرگان این مرز و بوم ترویج یابد.

در انتخاب موضوع و استادان هر نشست سعی بر این بوده تا در هر حوزه بهترین گزینه‌ها معرفی شوند تا تحولی در فرهنگ این مرز و بوم صورت بگیرد. چراکه سنت حسنهٔ انتقال فرهنگ شفاهی جدای از آنکه مجالی برای تجدید نظر بر آرا اهل فرهنگ فراهم می‌آورد، مخاطبان عام را وامی‌دارد تا برای درست دانستن به مراجع و منابع متعددی مراجعه کنند.

  دوره‌های آموزشی 

مدتی پس از استمرار نشست‌های هفتگی شهرکتاب و با توجه به نیازی که مخاطبان برای آموزش بسیاری از نظریات و مباحث فرهنگی داشتند، تصمیم بر این گرفته شد که چند دورهٔ آموزشی در شهرکتاب برگزار شود. هدف اساسی این دوره‌ها افزایش سطح عمومی افرادی بود که نیاز به دریافت نظریات و آموزش‌های دانشگاهی داشتند اما این امکان از طریق دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در اختیارشان قرار نمی‌گرفت. تاکنون بیش از سیصد دورهٔ آموزشی در حوزهٔ نقد ادبی، داستان‌نویسی، ویراستاری، شناخت‌نویسندگان و منتقدان و نویسندگان بزرگ ادبیات ایران و جهان در شهرکتاب برگزار شده است.

درس‌گفتارها

شهرکتاب مکانی است برای آمیختن ادبیات امروز و ادبیات کلاسیک. مکانی که در آن در کنار پرورش یافتن و بالیدن نسل‌های فرهیخته‌ٔ امروزی و آشنایی آن‌ها با مباحث جدید شرایطی ایجاد می‌کند تا آن‌ها از گذشته خود منقطع نشوند به همین مناسبت از سال ۱۳۸۵ در کنار نشست‌ها و دوره‌های آموزشی، روزهای چهارشنبه‌ٔ هر هفته درس‌گفتارهایی درباره‌ٔ یکی از بزرگان ادب و فرهنگ ایران برگزار می‌شود. تاکنون درس‌گفتارهایی درباره‌ٔ فردوسی، سعدی، حافظ، مولانا، سنایی، عبید زاکانی، شمس تبریزی، خاقانی، ابن‌سینا، بیهقی، عطار، نظامی، ناصر خسرو، خواجوی کرمانی در این مرکز برگزار شده است.

 

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ٔ سوم، پلاک ۸

تلفن روابط عمومی: ۸۸۷۲۳۳۱۶ – ۸۸۷۱۷۴۵۸

دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲