گامی تازه در ترویج فرهنگ قصهگویی برای کودکان:
شهرکتاب آرین با هدف عمل به مسئولیت اجتماعی خود در علاقهمند کردن کودکان و نوجوانان به کتابخوانی و آشنایی با گنجینه ادبیات شفاهی، هر پنجشنبه صبح میزبان کارگاههای قصهخوانی است. این کارگاهها در دو بخش اصلی برگزار میشوند: خوانش قصههای برگرفته از فرهنگ شفاهی ایران و معرفی یکی از مردان یا زنان نیکنام این سرزمین. تسهیلگر کتاب، سرکار خانم پارمیدا عطاری، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد باستانشناسی با گرایش ایرانشناسی از دانشگاه تهران و آموزگار مدارس ابتدایی، اجرای این رویداد فرهنگی را بر عهده دارد.
نخستین دور این نشستها در تابستان سال جاری با خوانش کتاب «جشنهای ایرانی» (نشر نظر) آغاز شد و با ساخت المانهای یادبود ازجمله دستبندهای تیرگان، جلوهای خلاقانه و تعاملی به خود گرفت. در ادامه، کتابهایی مانند «نمکی» تألیف استاد ناصر یوسفی، «حسنی» (داستانی قدیمی از انتشارات نظر)، «هزار هزار دانه انار» و «نخودک و دیو کُلَک» (از نشر طوطی) و همچنین «کلاس قصهخوانی خانم بروکسل» (از انتشارات پرتقال) برای کودکان در این کارگاه معرفی و روایت شدند.
بخش پایانی هر جلسه به آشنایی با چهرههای نامدار ایران زمین اختصاص دارد و هر هفته، زندگینامۀ یکی از این بزرگان برای کودکان خوانده میشود. تاکنون شرح زندگی غلامرضا تختی، اردشیر محصص و فروغ فرخزاد (از مجموعه کتابهای «انسانهای کوچک، آرزوهای بزرگ» انتشارات فیل) و همچنین محمد بهمنبیگی و میرزا حسن رشدیه (از مجموعۀ «زنان و مردانی که ایران را ساختند») مورد توجه قرار گرفته است.
شرکت در برنامههای قصهخوانی برای تمامی علاقهمندان رایگان است و به هر دو صورت حضوری و برخط برگزار میشود تا امکان دسترسی همگان به این رویدادها فراهم شود.
برچسبها:شهرکتاب, شهرکتاب آرین, قصه خوانی
دیدگاهتان را بنویسید