هنگامهای از موسیقی کهن در دل جزیره قشم:
دومین جشنوارۀ ملی عودنوازی قشم در حالی از ۲۵ فروردین ۱۴۰۴، به شکل رسمی آغاز به کار کرد که طنین نوای ساز عود، زمین و آسمان و دریای قشم را در بر گرفته است.
این جشنواره که به همت مؤسسۀ شهرکتاب و با همکاری سازمان منطقۀ آزاد قشم در روزهای ۲۵ تا ۲۸ فروردین برگزار میشود، بر پایۀ رویکردی خلاقانه و بومی، تلاش میکند تا ظرفیتهای فرهنگی و هنری این ساز باستانی را در دل جزیره قشم بهعنوان یکی از خاستگاههای اصلی این ساز در جهان برای مخاطبان به نمایش بگذارد.
پرداختن به هویتهای اصیل موسیقایی در کنار فرهنگ دریاپایه، از اصلیترین انگیزههای برگزاری این رویداد است و همانگونه که در فراخوان آذرماه ۱۴۰۳ اعلام شد، جشنواره فرصت مناسبی برای ارائه خلاقیت هنرمندان در قالب تکنوازی آزاد، بازنوازی آثار سنتی و بداههنوازی است. هدف برگزارکنندگان، شناسایی، حمایت و معرفی استعدادهای درخشانی است که در گوشهگوشه ایران به عودنوازی میپردازند و اینک با حضور در قشم، تبادل
عادل پیغامی، مدیرعامل منطقه آزاد قشم، در پیامی به این جشنواره بر اهمیت پیوند موسیقی جنوب با دیگر مناطق ایران تأکید کرده و ابراز خشنودی کرد که با حمایت اساتید برتر موسیقی و همیاری ارزندۀ شهرکتاب و حامیان هنردوست، این جشنواره از حالت صرفاً بومی خارج شده و به رویدادی ملی تبدیل شود. وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری نشستها و برنامههای مرتبط در نقاط مختلف ایران، صدای ساز عود بهصورت پلی فرهنگی، چهارگوشۀ فلات ایران را درنوردد.
برنامه هر روز جشنواره در چند بخش موازی پیگیری میشود؛ از اجرای هنرمندان عودنواز و گروههای موسیقی در هتل سورینت قشم طی ساعت ۱۷ تا ۱۹ گرفته تا گردهماییهای صمیمیتر در سیتیسنتر، شنکافه، پینکافه، رستوران گردینگی، اقامتگاه خانه دوست و مهمانخانه نخل پگروم در اوقات شبانگاهی. درنهایت، بخش اختتامیۀ جشنواره روز ۲۸ فروردین در صفاآباد با اجرای پایانبندی رسمی و جشن پایانی همراه بوده و فرصتی است برای گردهمایی دوبارۀ تمامی نوازندگان، داوران و علاقهمندان تا چشماندازی تازه از آینده و گسترش عودنوازی در ایران ترسیم کنند.
دومین جشنوارۀ ملی عودنوازی قشم، با تلفیق سنتهای ریشهدار موسیقی جنوب، حضور استعدادهای جوان و ارائه کارگاههای متنوع، میکوشد تا به جلوهای مهم در گسترش موسیقی بومی و ملی تبدیل شود. شهرکتاب نیز با توجه به رسالت فرهنگی خود و در راستای تعامل سازندۀ میان گونههای مختلف هنر و مخاطبان متنوع خود، میکوشد تا رنگوبویی تازه به این هنر کهن ببخشد. در چشمانداز آتی، امید میرود که این جشنواره، گامی ماندگار در ارتقای دانش موسیقایی، ایجاد فرصتهای تازه برای هنرمندان بومی و معرفی ظرفیتهای گردشگری و فرهنگی جزیرۀ قشم باشد.
در ادامه شما را به دیدن گزارش تصویری روز نخست جشنواره دعوت میکنیم.
عکاس: مرضیه نورعلی و مرضیه موسوی
برچسبها:جشنواره عودنوازی, جشنواره ملی عودنوازی قشم, دومین جشنواره عودنوازی قشم, شهرکتاب, مؤسسه شهرکتاب