img
img
img
img
img
آخرین اجراهای دومین دوره جشنواره ملی عودنوازی قشم برگزار شد

پایانی خوش در یک دورهمی خودمانی:

آخرین اجراهای دومین دوره جشنواره ملی عودنوازی قشم برگزار شد

دومین جشنواره ملی عود نوازی قشم به ایستگاه پایانی رسید و آخرین اجراهای صحنه‌ای و خیابانی دومین جشنواره ملی عود نوازی قشم شامگاه چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه برگزار شد. در این دوره از جشنواره علاوه بر اجراهای صحنه‌ای که در هتل سورینت برگزار شد، بخش اجراهای خیابانی هم تعریف شده بود که یک بخش آن کمپین «با سازت بیا» نام داشت که در محوطه باز مرکز خرید سیتی سنتر جزیره قشم برگزار شد. بخش دیگر آن در سه کافه مختلف واقع در روستاهای گامبرون، سهیلی و شهر سوزا اجرا شد که بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت و میزبان مخاطبان بسیاری بود. به ویژه بخش اجراهای روستایی که شاید تا به امروز کمتر به آن پرداخته شده است. این در حالی است که موسیقی در برخی از شهرها و روستاها مانند قشم جریان دارد و زنده است؛ به ویژه موسیقی‌های بومی، همچون عودنوازی که طنین صدای جنوب ایران زمین است.

اما در آخرین بخش اجراهای صحنه‌ای ۸ گروه موسیقی در دو بخش تک‌نوازی و گروه‌نوازی به روی صحنه رفتند.

سید امیرضا محمدی از مازندران نخستین شرکت‌کننده بخش تک‌نوازی بود که قطعاتی چون «تقسیم بیاتی» (مقام فولک موسیقی عربی)، «ضربی» به آهنگسازی نزیح بوریش، «زاراجان» (موسیقی فولک کردستان و مازندران) و «تقسیم راست» (مقام فولک موسیقی عربی) را به اجرا درآورد.

ایرانا کاکاوند دیگر شرکت‌کننده این بخش بود که از شهر قزوین در این رویداد شرکت داشت. «سروناز» به آهنگسازی منصور نریمان و «لونگا» به آهنگسازی ریاض سنباطی را در سومین شب این جشنواره به روی صحنه برد.

امیر کوهیار میرزایی و ثمین محمدی دیگر شرکت‌کنندگان از تهران بودند.

شهراد شیخی دیگر شرکت‌کننده تهرانی در سومین روز جشنواره اجرای برنامه داشت و قطعه آواز چهارگاه، «دخترک ژولیده» به آهنگسازی علینقی وزیری را نواخت. شهراد شیخی حدود ۷ سال است که ساز می‌نوازد و از شاگردان نجمه صغیر است. او ابتدا علاقمند به ساز ویولن بود اما با شنیدن صدای عود، به این ساز گرایش پیدا می‌کند. این شرکت‌کننده جوان درباره جشنواره می‌گوید: «این دوره از جشنواره نسبت به سال گذشته بسیار بهتر بوده است و بسیار خوشحالیم که با استادان این ساز از نزدیک دیدار می‌کنیم.» او به برگزارکنندگان جشنواره پیشنهاد دارد اگر در این جشنواره برگزیده شد استادان همراهی داشته باشند و او را به گروه‌های موسیقی معرفی کنند.

گروه موسیقی «ترنم» به آهنگسازی هستی صادقیان (نوازنده عود) و در کنار آن اوناک رنج بین (نوازنده قانون) در بخش گروه‌نوازی، بداهه‌نوازی عود و قانون را اجرا کردند. «سماعی ماهور» به آهنگسازی رفیق طلعت بی و «لونگا سلطانی یگاه» به آهنگسازی ریاض سنباطی از قطعات اجرایی این گروه بود.

هستی صادقیان از شاگردان نجمه صغیر است و حدود ۸ سال است که ساز می‌نوازد و هنرآموخته هنرستان موسیقی تهران. او برای اولین بار است که در این جشنواره شرکت می‌کند و درباره این جشنواره گفت: «ساز عود تا قبل از این جشنواره چندان شناخته‌شده نبود و حتی افراد بسیاری نام این ساز را نمی‌دانستند اما برگزاری چنین جشنواره‌هایی در معرفی سازهای ایرانی به ویژه عود بسیار موثر است.» او بر این نظر است که جشنواره تمرکز بیشتری بر ساز عود داشته باشد و در معرفی این ساز تلاش‌های بیشتری صورت بگیرد.

گروه موسیقی «حزین» به سرپرستی فاطمه عبدی پور، قطعه «خزان» به آهنگسازی پرویز مشکاتیان را اجرا کرد. تینا قلی‌زاده و آیلین یزدان‌دوست، از نوازندگان این گروه بودند که با ساز عود همراهی کردند.

رادمان مسافری شرکت‌کننده تهرانی سه قطعه «لحظه»، «آواز همایون» و «رنگ همایون» به آهنگسازی محمدرضا ابراهیمی را اجرا کرد.

در ادامه شما را به دیدن گزارش تصویری روز سوم جشنواره دعوت می‌کنیم.

عکاس: مرضیه نورعلی و مرضیه موسوی

 

 

تازه‌ترين اخبار مرتبط
تازه‌ترين خبرها
تازه‌های وبلاگ