کد مطلب: ۵۷۹۶
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۳

سرقت ایده‌ی کیارستمی در جوایز اسکار؟!

هنرآنلاین: او در صحنه‌ای ظاهر شد که درخت‌های چنار از زمین روییده و در سقف بلندی فرو رفته بودند و این خواننده ارکسترش را در میان این فضا چیده و در میان درختان می‌خواند.
عطاءالله امیدوار معمار و فیلم‌ساز و سازنده فیلم کوتاه  «۱۱ سپتامبرها را در جهان نباید فراموش کرد» با دیدن این برنامه «هفت چنار» عباس کیارستمی در خانه هنرمندان را تشخیص داده است.

او که خود از نمایشگاه عباس کیارستمی در پاریس فیلم‌برداری کرده است، درباره این اثر به هنرآنلاین گفت: عباس کیارستمی چنارستان را به‌عنوان یک ایده بکر زیست‌محیطی مطرح کرد. او برای اولین بار این اثر محیطی را در خانه هنرمندان اجرا کرد. این اثر که به نام "هفت چنار" مطرح است، به این شکلی ساخته می‌شود که از دور تا دور درخت‌های چنار عکاسی شده و سپس این عکس‌ها بر هم مونتاژ می‌شوند و بعد از چاپ بر روی بدنه لوله‌ها چسبیده می‌شود و لوله‌ها فرم درخت به خود می‌گیرد. البته این ایده ممکن است الآن دیگر ساده به نظر بیاید.
امیدوار گفت از ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۷ تا ۷ ژانویه ۲۰۰۸ نیز سانتر پمپیدو بزرگداشتی برای عباس کیارستمی برگزار کرد که آثار او به نمایش گذاشته شد. آثار کیارستمی با هنرمند دیگری به نام ویکتور اریک که هنرمند اسپانیایی است، مقایسه شد که این دو هنرمند تا چه حد نزدیک به هم می‌اندیشند.
او ادامه داد: در نمایشگاه سانتر پمپیدو پاریس درختان بیشتر و انبوه‌تر بودند و آینه‌هایی در اطراف آن گذاشته شده بود که درختان را بی‌نهایتی نمایش می‌داد.
امیدوار افزود: من فیلمی هم در نمایشگاه سانتر پمپیدو از این اجرا تهیه کردم که در آن مردی در میان درختان به دنبال دختری می‌دوید که موهای بافته‌ای داشت و وقتی که موها را به چنگ می‌آورد، بافه مو از هم باز می‌شد.
این فیلم‌ساز اظهار داشت: به محض اینکه برنامه لیدی گاگا را دیدم به کیارستمی زنگ زدم و ماجرا را تعریف کردم. ابتدا قبول نکرد، اما عکس و فیلم‌ها را که دید شوکه شد و مطمئن شد. او حالا در راه اسپانیا است و من هم اگر دادگاهی برای این موضوع تشکیل شود، با فیلمی که از اثر وی در پاریس گرفته‌ام می‌توانم ادعای ایشان را پشتیانی کنم.
او در پایان گفت: البته درخت‌های این صحنه بلندتر و لاغرتر بودند و به قول یکی از هنرمندان ممکن است کسی پیش از کیارستمی چنین ایده‌ای را اجرا کرده باشد که در دادگاه مشخص و معلوم خواهند شد. ولی به نظر من بعید است و این طرح آشکارا برداشتی از آثار کیارستمی است.

0/700
send to friend
مرکز فرهنگی شهر کتاب

نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمدقصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم، پلاک ۸

تلفن: ۸۸۷۲۳۳۱۶ - ۸۸۷۱۷۴۵۸
دورنگار: ۸۸۷۱۹۲۳۲

 

 

 

تمام محتوای این سایت تحت مجوز بین‌المللی «کریتیو کامنز ۴» منتشر می‌شود.

 

عضویت در خبرنامه الکترونیکی شهرکتاب

Designed & Developed by DORHOST